Home » Pastelkleuren leren dragen

Pastelkleuren leren dragen

Met de lente op komst, is het tijd om ook je kast wat extra kleur te geven. Trending dit voorjaar zijn de romantische pastelkleuren. De diepe en donkere kleuren van de winter zullen plaatsmaken voor de zoete pasteltinten, die net wat vrolijker en liever ogen. Nog niet in het bezit van pastel’s maar wel nieuwsgierig of dit bij jou past? Lees vooral even door.

Niet iedereen is fan van de zoete pastelkleuren die we veel gaan zien dit voorjaar, maar vergeet niet dat je ze in verschillende vormen kunt gebruiken. Laat ons je een paar opties geven:

#1 All pastel
Helemaal fan van de zachte kleurtjes? Hou je dan niet in en mix ze eens met elkaar! Pastel op pastel zorgt voor een zacht ogende kleurencombinatie waar je alle kanten mee op kan. Ook kleuren die je normaal niet snel samen zou dragen, kunnen een mooie combinaties zijn in de pastelvormen. Probeer het eens!

Pastelcombineren_style-chapter

Shoppen @ Zalando, My Jewellery

#2 Limited pastel
Niet zo’n fan van pastelkleuren met elkaar combineren? Probeer je dan eens te kleden in één kleur. Door een enkele pastelkleur te dragen word je outfit minder ‘zoet’ en juist wat sjieker. Let wel: zorg ervoor dat de kleuren hetzelfde zijn en niet allemaal nét iets anders.

Pastelcombineren2_style-chapter

Shoppen @ Zalando, Aurorapatina

 #3 One piece of pastel
Helemaal gekleed in een van de pastelkleuren too much? Kies dan eens voor één eyecatcher in een zachte pastel kleur en houdt de rest erom heen rustig. Pastel valt makkelijk te combineren met wit, maar ook met andere ‘natuurlijke’ kleuren.

Pastelcombineren4_style-chapter

Shoppen @ Zalando, H&M, Fashionette

#4 A touch of pastel
Je vindt pastelkleuren wel leuk, maar zou er toch geen hele outfit mee vullen? Experimenteer dan eens met enkele pastel items. Kies voor een pastel tas, of juist voor schoenen in een pasteltint en voeg ze toe aan een outfit waar jij je goed bij voelt.

Pastelcombineren3_style-chapter

Shoppen @ H&M, Sarenza, De Bijenkorf, Bomont

One comment

  1. Een voorbeeld van een monochrome look kan een wit topje met donkerblauwe skinny jeans zijn, donkerblauwe enkellaarsjes en een donkerblauw jasje. Om al dat blauw een beetje tot leven te brengen kun je er een rood of felpaars sjaaltje bij dragen. Een voorbeeld van een goede manier om een primaire kleur te dragen is om deze te combineren met meerdere neutrale kleuren. Dus als je bijvoorbeeld een paar rode blokhakken met blauwe skinny jeans en gele sieraden draagt, kan je, om deze kleuren uit te balanceren, deze combineren met een zwart jasje en grijs topje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *