Home » Het Zomertype

Jij als zomertype
Het zomertype wordt vaak gezien als iemand die kalm en beheerst is en rust kan brengen wanneer nodig. Het seizoen zomer roept beelden bij ons op van zwoele zomernachten, verkoelende ijsjes en dagen waarbij je tot de late uurtjes in relaxmodus op het terras kan genieten. De felgekleurde lente neemt af en maakt plaats voor de rustige contrasten van de zomer. Al deze elementen vindt je ook terug in de kleuren van het zomertype.

zomertypes_voorbeelden_style-chapter

Yes Yes Yes
Het zomertype is op haar (of zijn!) mooist met lichte gedempte kleuren. Denk hierbij aan kleuren als frambozenrood, zeegroen, marine- en babyblauw, licht- en donkergrijze tinten, violet en ook pasteltinten lijken gemaakt de zijn voor het zomertype. Zomertype’s stralen rust uit en kunnen dit goed terug laten komen in hun outfit. Combineer zachte kleuren, kleine sieraden en houdt het bij rustige contrasten.

No No No
Een zomertype oogt kalm, rustige en lichte contrasten passen hier perfect bij. Pas dus op met donkere kleuren, deze sluiten niet goed aan bij je natuurlijke uiterlijk waardoor je tegen je kleurtype in gaat werken. Probeer daarnaast warme kleuren te laten voor wat ze zijn, deze zijn minder geschikt voor jou.

Hair & Make-up
Een zomertype heeft een koele ondertoon. En hoewel de boventoon kan veranderen door factoren van buitenaf blijft een ondertoon altijd hetzelfde. Perfecte make-up voor een zomertype is koel en licht.
Het haar van het zomertype heeft van nature altijd koele tinten, denk hierbij aan bijvoorbeeld asblond, asbruin of lichtbruin. Het haar van een zomertype bevat van nature nooit goud. Experimenteren met haarkleuren is iets waar veel vrouwen van houden en ook wij zijn fan! Wel raden we alle zomertypes aan altijd voor een koele en lichte haarkleur te kiezen.

Need inspiration?
Bekijk eens bekende zomertypes en analyseer welke kleuren het beste voor hun werken. Goede voorbeelden zijn: Marilyn Monroe, Reese Witherspoon, en Cameron Diaz.

Let’s play!
We raden je aan de kleuren van jouw kleurentype altijd in de buurt va n gezicht te dragen, daaronder kan het mixen en matchen pas echt losbarsten. We zetten hier alvast wat zomerkleuren voor je op een rijtje, bekijk en probeer het eens zelf!

zomerkleuren_style-chapter

Last but not least
Wil jij alle kleuren van het zomertype in je bezit hebben? Bestel dan een van onze professionele kleurenpaspoorten en sla de plank nooit meer mis tijdens het shoppen.

Ben jij er niet zeker van welk kleurtype jij bent? Doe dan onze test ‘Welk kleurtype ben jij?’.