Home » Het Wintertype

Jij als Wintertype
Het Wintertype wordt vaak gezien als een extravagant en uitgesproken persoon, iemand die veel kracht in zich heeft en er alles aan doet om zijn of haar doel te bereiken. Het winterseizoen roept beelden van ons op van koude dagen waarbij we voor de open haard warm worden, heldere witte sneeuw die valt en kerstbomen vol gekleurde lichtjes. Deze beelden sluiten helemaal aan bij het wintertype, dat zich kan wanen in heldere koele kleuren met grote contrasten.

wintertypes_voorbeelden_style-chapter

Yes Yes Yes
Het wintertype is op haar (of zijn!) mooist met Koele heldere kleuren. Denk hierbij aan saffierblauw, robijnrood, diep paars en smaragdgroen. Ook de kleuren wit, zwart, fuschia en knalgeel kan jij als wintertype goed hebben.
Wintertypes zijn extravagant en mogen dit zeker terug laten komen in hij kledij. Ben niet bang om heldere kleuren met elkaar te combineren en zo combinaties te maken die eruit springen.

No No No
Zoals hierboven benoemd, een wintertype komt krachtig over en kan dit zeer goed terug laten komen in zijn of haar kleding. Hetgeen wat minder goed werkt voor een wintertype is op de achtergrond treden. Pas dan ook op met zachte matte kleuren en pasteltinten, deze kunnen het tegenovergestelde effect bereiken.

Hair & Make-up
Een wintertype heeft een koele ondertoon. En hoewel de boventoon kan veranderen door factoren van buitenaf blijft een ondertoon altijd hetzelfde. Perfecte make-up voor een wintertype is donker en opvallend.

Het haar van een wintertype heeft van nature altijd koele tinten, denk hierbij aan bijvoorbeeld zwart of donkerbruin. Het haar bevat geen warmte maar juist veel koele tinten. Experimenteren met haarkleuren is iets waar veel vrouwen van houden en ook wij zijn fan! Wel raden we alle wintertypes aan altijd de kiezen voor een haarkleur met een as ondertoon, en niet bang te zijn om donkerder te gaan.

Need inspiration?
Bekijk eens bekende Wintertypes en analyseer welke kleuren het beste voor hun werken. Goede voorbeelden zijn: Audrey Hepburn, Catherine Zita Jones en Victoria Beckham.

Let’s play!
We raden je aan de kleuren van jouw kleurentype altijd in de buurt van gezicht te dragen, daaronder kan het mixen en matchen pas echt losbarsten. We zetten hier alvast wat winterkleuren voor je op een rijtje, bekijk en probeer het eens zelf!

winterkleuren_style-chapter

Last but not least
Wil jij alle kleuren van het wintertype in je bezit hebben? Bestel dan een van onze professionele kleurenpaspoorten en sla de plank nooit meer mis tijdens het shoppen.

Ben jij er niet zeker van welk kleurtype jij bent? Doe dan onze test ‘Welk kleurtype ben jij?’.