Home » Het Lentetype

Jij als lentetype.
lentetype wordt vaak gezien als een vrolijke frisse wind die veel enthousiasme in zich heeft. Het seizoen lente roept frisheid bij ons op, bloemen die uitkomen, groene grasvelden, springende lammetjes, de natuur is in beweging. De zon begint na de winterperiode weer te schijnen en de wereld lijkt vrolijker te worden. De lente is speels, kleurrijk, vol met details en op en top vrolijk, precies zoals een lentetype dat is.

lentetype_voorbeelden_style-chapter
Yes Yes Yes
Het lentetype is dan ook op haar (of zijn!) mooist met heldere warmen kleuren.
Denk hierbij aan kleuren als turkoois, olijfgroen, aubergine, ivoor, zachtblauw, lavendelblauw, zalm en warme roze tinten.
Lentetype ’s stralen vrolijkheid uit en dat mag absoluut terugkomen in hun kleding. Vrolijke printjes, heldere kleuren, opvallende sieraden en gewaagde kleurrijke combinaties zijn perfect voor jouw kleurtype.

No No No
Een lentetype is een spring in ’t veld, verplaats jezelf dus niet naar de achtergrond. Combinaties die eruit springen werken voor jou, durf te combineren en hou niet vast aan het ‘bekende. Probeer daarnaast koele en matte kleuren te laten voor wat ze zijn, deze zijn minder geschikt voor jou.

Hair & Make-up
Een lentetype heeft een warme ondertoon. En hoewel de boventoon kan veranderen door factoren van buitenaf blijft een ondertoon altijd hetzelfde. Perfecte make-up voor een lentetype is warm en licht.

Het haar van het Lentetype heeft van nature altijd warme tinten, denk hierbij aan goudblond, koper, of goudbruin. Het natuurlijke haar van een lentetype zal nooit té donker zijn. Experimenteren met haarkleuren is iets waar veel vrouwen van houden en ook wij zijn fan! Wel raden we alle lentetypes aan altijd voor een warme en niet té donkere haarkleur tekiezen.

Need inspiration?
Bekijk eens bekende lentetypes en analyseer welke kleuren het beste voor hun werken. Goede voorbeelden zijn: Gwyneth Paltrow, Heidi Klum en Nicole Kidman..

Let’s play!
We raden je aan de kleuren van jouw kleurentype altijd in de buurt va n gezicht te dragen, daaronder kan het mixen en matchen pas echt losbarsten. We zetten hier alvast wat lentekleuren voor je op een rijtje, bekijk en probeer het eens zelf!

lentekleuren_style-chapter

Last but not least
Wil jij alle kleuren van het lentetype in je bezit hebben? Bestel dan een van onze professionele kleurenpaspoorten en sla de plank nooit meer mis tijdens het shoppen.

Ben jij er niet zeker van welk kleurtype jij bent? Doe dan onze test ‘Welk kleurtype ben jij?’.