Home » Het Herfsttype

Jij als Herfsttype
Het herfsttype wordt vaak gezien als een vriendelijk en sociaal persoon, die niet te veel drama met zich mee brengt en goed kan relativeren. Het herfstseizoen roept beelden bij ons op van vallende bladeren in alle soorten kleuren rood, het is het seizoen waarbij het kouder en natter wordt, maar waarbij we het toch nog steeds leuk vinden om naar buiten te gaan. De natuur is prachtig in de herfst en bezit prachtige kleurcombinaties. Veel kleuren, die allemaal op elkaar lijken maar toch weer anders zijn. Dit zijn dan ook precies de contrasten die prachtig staan bij een herfsttype.

herfsttypes_voorbeelden_style-chapter

Yes Yes Yes
Het herfsttype is op haar (of zijn!) mooist met gedempte warmen kleuren. Denk hierbij aan typische herfstkleuren als camel en olijfgroen. Maar ook aan kleuren als vlammend rood, rijk blauw en diep oranje. Herfsttypes hebben veel warmte in zich en mogen dit ruimschoots terug laten komen in hun outfit. Combineer warme kleuren, draag sieraden van natuurlijke materialen en houdt de contrasten enigszins rustig.

No No No
Een herfsttype oogt als een sociaal en vriendelijk persoon, waar warme gedempte kleuren perfect bij aansluiten. Pas dan ook op met koele en lichte kleuren, deze kunnen het tegenovergestelde effect bereiken.

Hair & Make-up
Een herfsttype heeft een warme ondertoon. En hoewel de boventoon kan veranderen door factoren van buitenaf blijft een ondertoon altijd hetzelfde.
Perfecte make-up voor een herfsttype is in het bezit van warme kleuren met veel goudtinten.

Het haar van een herfsttype heeft van nature altijd warme tinten, denk hierbij aan bijvoorbeeld koper, warm bruin of warm rood. Het haar van een herfsttype bevat veel gouden tintent. Het haar van een zomertype bevat van nature nooit goud. Experimenteren met haarkleuren is iets waar veel vrouwen van houden en ook wij zijn fan! Wel raden we alle herfsttypes aan altijd voor een warme en donkerdere haarkleur te kiezen.

Need inspiration?
Bekijk eens bekende herfsttypes en analyseer welke kleuren het beste voor hun werken. Goede voorbeelden zijn: Beyoncé, Jennifer Lopez en Julia Roberts.

Let’s play!
We raden je aan de kleuren van jouw kleurentype altijd in de buurt van gezicht te dragen, daaronder kan het mixen en matchen pas echt losbarsten. We zetten hier alvast wat herfstkleuren voor je op een rijtje, bekijk en probeer het eens zelf!

herfstkleuren_style-chapter

Last but not least
Wil jij alle kleuren van het herfsttype in je bezit hebben? Bestel dan een van onze professionele kleurenpaspoorten en sla de plank nooit meer mis tijdens het shoppen.

Ben jij er niet zeker van welk kleurtype jij bent? Doe dan onze test ‘Welk kleurtype ben jij?’.