Home » Embrace your inner orange

Embrace your inner orange

Een dag waarop alles kan en mag, niks te gek is en heel Nederland zich één voelt door het dragen van de kleur oranje. Hoe zorg je  voor een oranje outfit waar je mee voor de dag wilt komen én waar in gedanst kan worden?

Oranje boven

Sinds 2014 – het jaar dat Koning Willem Alexander de troon opvolgde – vieren we Koningsdag op 27 april. Koningsdag 2017 valt dit jaar op een donderdag. Tegenwoordig wordt deze dag groots gevierd en kun je kiezen uit honderden festivals, rommelmarkten of de grote Koningsvaart in Amsterdam. Op deze feestelijke dag is er geen bepaalde dresscode verplicht, maar is het wel vreemd als je geen oranje in je outfit verwerkt. Want zonder deze kleur val je de 27e toch een beetje uit de toon.

Tot spijt van sommigen, maar mooi oranje is niet lelijk… Style-Chapter heeft verschillende items voor je gespot en deelt graag tips met je, waar je graag mee gezien wilt worden. Na het lezen van dit artikel heb jij de items in huis waar je ook na Koningsdag nog plezier van zal hebben!

Waar moeten we rekening mee houden bij het kiezen van een outfit voor Koningsdag? Je outfit moet weerbestendig zijn en je schoeisel moet pijn en blaren voorkomen. Voor welke stijl ga jij?

 

Koningsdag-2-outfits
Alle items zijn te koop via Zalando

 

Ik ga voor casual

Ga je naar een leuk festival of een evenement in de stad? En wil je niet geheel verkleed als oranje tompouce? Dan kun je voor een leuke top in de kleur van Nederland gaan.

Is het de bedoeling om echt in stijl te gaan? Vrolijk dan je outfit op met accessoires. Voor Koningsdag zijn er vele verschillende soorten. Zo heb je de keuze uit nagellak, een oranje hoed, een veren boa, een bloemenslinger, telefoonhoesjes of oranje wimpers! Het geeft je outfit net dat beetje extra.

Ik ga voor colorblocking

Color blocking is letterlijk het gebruik van verschillende kleuren/verschillende blokken kleuren in je kleding. Je kunt uit twee verschillende soorten kleuren kiezen: de complementaire kleuren of kleuren in dezelfde tinten. Als je kiest voor complementaire kleuren, dan wordt het aangeraden om te beginnen met maximaal drie kleuren. Voorbeelden van complementaire kleuren zijn: rood & groen, paars & geel en blauw & oranje!

Ik ga voor extreem Hollands

Ga je graag voor een extremere aanpak of heb je een feestje met een dresscode? Leuk! Vrouwen kunnen kiezen voor een jurk of jumpsuit. Voor de mannelijke lezers onder ons zijn er mooie oranje pakken. Combineer je met leuke, opvallende accessoires en je bent helemaal klaar voor een OER Hollands feestje!

Have fun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *